ΕΡΤopen web radio 31/3/23

OPEN MIND -  ACT FOR CARE @sir_tzav @ckottis

Στάθης Καρπενησιωτης BE Open-Mind Radio

#differentnotless #journalist #journaling #extremejournalism #wewantabetterworld #bethedifference #staypositive #skyisnotthelimit

https://www.facebook.com/actforcare.gr

Εδώ μπορείτε να βρείτε όλη την Συνέντευξη μας :

https://www.facebook.com/nikolas.tzavaras/videos/3175839009383025 

Δράσεις

Στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ , "Ανοιχτή Αγκαλιά", με τον Πρόεδρο Μανώλη Διακουμή και τον Αντιπρόεδρο Χρήστο Κουκοβίνη. 

Στην 2η Ημερίδα για την Προσβασιμότητα Ατόμων με Αναπηρία σε Δημόσιους Χώρους και Χώρους Δημόσιας Χρήσης "Πρόσβαση Παντού", με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κα Δόμνα Μιχαηλίδου. 

Μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της φτώχιας κο.Γεώργιο Σταμάτη στην εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ, "Ανοιχτή Αγκαλιά".

Ευχαριστούμε τον οργανισμό ¨"Αμυμώνη" για τη συνεργασία μας, στα πλαίσια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος της Act For Care "Προσωπικός Βοηθός ΑμεΑ".

Ευχαριστούμε την Εταιρία "Προστασία Σπαστικών - Πόρτα Ανοιχτή" και την Κα Ελένη Ροδίτη για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία! 

Ευχαριστούμε τον οργανισμό "Πράξη Αγάπης" για τη συνεργασία με τον οργανισμό μας, για την υποστήριξη της Χριστίνας Καραγιάννη Χαλαβαζή! 

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η εκπαίδευση των τριών ομάδων οφελούμενων της ΜΕΤΑδραση για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Προσωπικός Βοηθός ΑμεΑ" του οργανισμού μας.

Ήταν χαρά μας να συμβάλουμε ως Εκπαιδευτική ομάδα στην προοπτική της συνάντησης μέσω της υπηρεσίας Προσωπικού Βοηθού ΑμεΑ, δύο κοινωνικών ομάδων οι οποίες από τις παρυφές του κοινωνικού ιστού συνεργάζονται για να βρουν τη θέση που τους αξίζει.

Με χαρά θα παρευρεθούμε στην 1η Ετήσια έκθεση "Smart Cities" που θα φιλοξενηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο με στόχο την ανάδειξη της Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης σε θέματα αναπηρίας και κοινωνικών ζητημάτων.
Η Act For Care Αμκε είχε τη χαρά και την τιμή να διοργανώσει σε συνεργασία με την Κα. Πώλα Φράγκου-Μάγκου την ημερίδα "Πρόσβαση σε Διάλογο". Μία ημερίδα αφιερωμένη στη συμπερίληψη και στην προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία! Η συζήτηση μας ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και ευχαριστούμε θερμά όσους παρευρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους!

Δράση Υποστήριξης " Για την Χριστίνα"
Δράση Υποστήριξης " Για την Χριστίνα"

ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΝΑ... 

Καμπάνια Υποστήριξης της «Act For Care A.M.K.E» για την Χριστίνα -Αρετή Καραγιάννη Χαλαβαζή.

 Η Χριστίνα-Αρετή Καραγιάννη Χαλαβαζή είναι μια 28χρονη απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης καθώς και Μεταπτυχιακή φοιτήτρια τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η Χριστίνα είναι μια νέα κοπέλα που πάσχει από Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία τύπου 2 (SMA), μια νευρολογική νόσο, η οποία οδηγεί στην προοδευτική αδυναμία των μυών του σώματος.

                           «Η Χριστίνα δεν το βάζει κάτω και διεκδικεί μια ισότιμη Ζωή».

 Τα τελευταία τρία χρόνια, η κατάσταση της έχει επιδεινωθεί ραγδαία, με αποτέλεσμα να βρίσκεται καθηλωμένη στο κρεβάτι, χωρίς να μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί και να χειριστεί το αναπηρικό της αμαξίδιο. Η Χριστίνα Αρετή για την καθημερινή της ρουτίνα χρειάζεται την υποστήριξη προσωπικού βοηθού. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες που παρακολουθούν την πορεία της υγείας της, ο μόνος τρόπος να βελτιωθεί η κατάστασή της, και κατά συνέπεια η ποιότητα ζωής της, είναι να εισαχθεί σε κέντρο αποκατάστασης και να υποβληθεί σε ένα εντατικό θεραπευτικό πρόγραμμα.

" Η παρουσία προσωπικού βοηθού μέσα από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία 'Act For Care' στην καθημερινότητα της Χριστίνας είναι απαραίτητη γιατί κάνει βιώσιμα όλα τα αυτονόητα για μία αξιοπρεπή καθημερινότητα".

 Ο οργανισμός Πράξη Αγάπης πραγματοποίησε πρόσφατα την αεροδιακομιδή της αγαπημένης μας Χριστίνας-Αρετής, από την Κρήτη στην Αθήνα, με ιδίους πόρους και σε  συνεργασία με την εταιρεία Greek Flying Doctors, το ΕΚΑΒ Κρήτης και το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Attica. 

Η Χριστίνα απο την πρώτη στιγμή της διαμονής της, στην Αθήνα απευθύνθηκε στην ActForCare για την απαραίτητη υποστήριξη της από προσωπικούς βοηθούς και η ανταπόκριση μας ήταν άμεση πλαισιώνοντας την με ομάδα εκπαιδευμένων προσωπικών βοηθών της ActForCare σε 24ωρη βάση. Το παρών διάστημα, η Αρετή διανύει το δεύτερο μήνα στο κέντρο αποκατάστασης, όπου ακολουθεί ένα εντατικό πρόγραμμα θεραπειών, που έχει ως στόχο την ενδυνάμωση των μυών και την επαναφορά της σε καθιστή θέση, ώστε να μπορέσει να χειριστεί και πάλι το αναπηρικό της αμαξίδιο και να αποκτήσει έναν βαθμό ανεξαρτησίας. Με την παρουσία των προσωπικών βοηθών η Χριστίνα διαχειρίζεται σε ικανοποιητικό βαθμό την καθημερινότητα της σε θέματα λειτουργικότητας και όχι μόνο. 

Με την ευγενική δωρεά εταιρείας Ελληνικών Ναυπηγείων "ΟΝΕΧ NEORION SHIPYARDS ΑΕ"

 η Χριστίνα έχει την υποστήριξη που χρειάζεται για τους δύο πρώτους μήνες της αποκατάστασής της . Ο αγώνας όμως συνεχίζεται και αναζητούμε αρωγούς ώστε να έχει η Χριστίνα την ζωή που της αξίζε

 Η Χριστίνα-Αρετή περνά δύσκολες ώρες, ωστόσο δεν το βάζει κάτω. Συνεχίζει να αγωνίζεται με πείσμα και σθένος, χάρη σε όλους εσάς που βρίσκεστε στο πλευρό της όλον αυτό τον καιρό. Ας στηρίξουμε όλοι μαζί την καθημερινή προσπάθεια της Χριστίνας για μια ισότιμη συμμετοχή στη ζωή .

                                               « Η ζωή ανήκει σ'ολους Act For Care »

 Για τις δωρεές σας παρακαλώ στον Όψεως Της "Act For Care A.M.K.E" : 

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ :

IBAN: GR7101101650000016500976085

 Με την υποσημείωση στο καταθετήριο της τράπεζας «Για την Χριστίνα».

 Σας ευχαριστούμε για την στήριξη σας .

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ