Σχετικά μ' εμάς

Ο Καρπενησιώτης Στάθης είναι κλινικός ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής ομάδας κ οικογένειας, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ομαδικής Αναλυτικής κ Οικογενειακής Θεραπείας. Έχει μακρά εργασιακή εμπειρία σε χώρους ψυχικής υγείας κ ειδικής αγωγής. Εργάζεται ως ψυχολόγος απο το 2003 σε πλαίσια ειδικής αγωγής (πρω/θμια, δευ/μια εκπαίδευση), από το 2007 παρέχει υπηρεσίες ατομικής, ομαδικής ψυχοθεραπείας, εποπτείας κ βιωματικών σεμιναρίων στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το γραφείο Υ.Ψ.Υ.Δ.κ Θ. Έχει συνεργαστεί με την Εταιρεία Κοινωνικής ψυχιατρικής σε δομές της, με την ομάδα ΨΥ.Π.Σ.Α. (Ψυχιατρική Περίθαλψη στο Σπίτι του Ασθενούς) καθώς και με πλαίσια ειδικής αγωγής, οικοτροφεία, κέντρα παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας, κέντρα υλοποίησης προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής στήριξης κλπ. Στην συνέχεια ίδρυσε την "actioncare". Εμπνεύστηκε, σχεδίασε και υλοποιεί με ομάδα συνεργατών την καινοτόμο υπηρεσία της "Δομημένης Υποστήριξης της Καθημερινότητας", μια πρωτοποριακή υπηρεσία που παρέχει την υπηρεσία του προσωπικού βοηθού ώστε διευκολύνει τα άτομα με αναπηρία τις οικογένειές τους καθώς και οποιονδήποτε χρειάζεται δομημένη υποστήριξη, ώστε να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις της καθημερινότητας του. Η "ΔOM.Y." υποστηρίζει μια καθημερινότητα για όλους χωρίς αποκλεισμούς χωρίς συμβιβασμούς. Είναι από τους ιδρυτές της Act For Care Αμκε η οποία αποτελεί συνέχεια της actioncare και μέσα στους βασικούς σκοπούς της είναι η διάδοση και υλοποίηση της ιδέας για μια κοινωνία με ισότιμη προσβασιμότητα για όλους.
Η Αλεβίζου Θέμις είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια Γνωσιακής Συμπεριφορικής προσέγγισης και εκπαιδευόμενη θεραπεύτρια Emdr (Eye Movement Desensitization and Reprocessing). Παράλληλα έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και εκπαιδεύσεις σε θέματα ειδικής αγωγής, αναπηρίας και σε θέματα ισότητας και ένταξης των ατόμων με αναπηρία στο κοινωνικό σύνολο. Από το 2018, εργάζεται σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς ψυχικής υγείας, σε Κέντρα υποστήριξης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και των γονέων / φροντιστών τους. Συνεργάζεται με την "actioncare" από το 2019 όπου παρείχε την υπηρεσία του Προσωπικού βοηθού σε άτομα με αναπηρίες, και μετέπειτα ως Υπεύθυνη Εκπαιδευτικού Προγράμματος. Πλέον, συνεργάζεται και με την Act For Care Αμκε, ως ενεργό μέλος στην υλοποίηση δράσεων ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου σε θέματα ισότητας αλλά και σε θέματα αναπηρίας.

Ο Χάρης Κόττης ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία με πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΒΒΑ) από Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και διαθέτει εξειδίκευση σε θέματα ανάλυσης επιχειρηματικών πλάνων Μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Με βασικό του ρόλο, την καθοδήγηση, την πώληση, τη χρηματοδότηση αλλά και τη διαχείριση επιχειρήσεων έχει διατελέσει στέλεχος σε Πολυεθνικές Εταιρίες αλλά και ιδρυτής νέων εταιριών με Κοινωνικό πρόσημο.

Τα τελευταία χρόνια, και μέσα από τον ρόλο του ως πατέρας, ασχολήθηκε και ασχολείται με τα κοινά έχοντας διατελέσει Πρόεδρος στο ΔΣ Γονέων και Κηδεμόνων και στην Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων με βασικό του στόχο την βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης των παιδιών αλλά και την ανάπτυξη του σχολικού περιβάλλοντος σε τοπικό επίπεδο.

Ως ένα από τα ιδρυτικά Στελέχη της Act For Care ΑΜΚΕ ,θέτει ώς κύριο στόχο δικό του αλλά και του οργανισμού, την ενίσχυση και την ευαισθητοποίηση του Κοινωνικού συνόλου σε θέματα αναπηρίας και ισότητας .Επιθυμία του είναι να προσφέρει, μέσω των υπηρεσιών της, μια ευχάριστη καθημερινότητα σε όλους, χωρίς αποκλεισμούς.